lunes, 31 de mayo de 2010

Ràdio

La ràdio és la transmissió de senyals a través de la modulació d'ones electromagnètiques amb freqüències per sota de la llum visible. La radiació electromagnètica viatja per mitjà de camps electromagnètics oscil·latoris que travessen l'aire i el buit de l'espai. La informació és transportada per mitjà de canviar sistemàticament (modular) certes propietats de les ones radiades, com l'amplitud, la freqüència o la fase. Quan les ones de ràdio passen per un conductor elèctric, els camps oscil·latoris indueixen un corrent altern en el conductor. Això pot ser detectat i transformat en so o en altres senyals que portin informació.



Ones electromagnètiques: La radiació electromagnètica
, o ones electromagnètiques són que es propaguen a l'espai amb un component elèctric i un component magnètic. Aquests dos components oscil·len en angles rectes respecte ells i respecte a la direcció de propagació, i són en fase entre ells. La radiació electromagnètica en diferents tipus segons la freqüència de l'ona (en ordre creixent de freqüència): ones de ràdio, microones, raigs T, radiació infraroja, llum visible, radiació ultraviolada, raigs X i radiació gamma.





miércoles, 26 de mayo de 2010

Fax

El fax és un sistema per permetre qualsevol tipus de document imprès a través de la línia telefònica i que, alhora, pot ser rebut de manera impresa en el terminal receptor. Substitueix el correu, atès que permet l'enviament d'informació impresa, però a una velocitat molt superior. El document pot ser un escrit, una foto, una imatge, una fotocòpia, etc. Aquest giny va ser presentat per l'empresa Rank Xerox l'any 1971 amb el nom de telecòpia i ha esdevingut un estri d'ús comú en empreses i petits comerços.




L'emissor i el receptor han de disposar d'un aparell de fax, que fan la funció de transmissió i recepció.

lunes, 24 de mayo de 2010

Telefonia mòbil


En la telefonia mòbil els aparells són autònoms, es desplacen amb l'usuari. La connexió amb la xarxa de comunicació es fa a través d'ones electromagnètiques. La telefonia mòbil és una evolució de les comunicacions per ones electromagnètiques entre l'aparell mòbil i una estació repetidora fixa connectada al sistema de telefonia convencional.

jueves, 20 de mayo de 2010

Telefonia fixa

La telefonia fixa es basa en la ubicació fixa dels aparells telefònic en un lloc específic. Els aparells telefònics estan connectats a la xarxa de communicació a traves de cable elèctric


Parts del telèfon



  • - micròfon: converteix el so en un senyal elèctric.


  • - auricular: rep el senyal elèctrici el converteix en un senyal sonor.


  • - avisador acústic de trucadas: consta d'un brunzidor electrònic que emet el so a intervals regulars.


  • - sistema de marcatge numèric: consta d'un teclat numèric.

- Central telefònica: deriven les trucades cap als telèfons dels eu àmbit o bé a altres centrals. El missatge entre un telèfon i un altre pot recórrer trams de cable elèctric, trams de fibra òptica, trams de comunicació per ones terrestres i per satèl·lit.



miércoles, 19 de mayo de 2010

Sistema del telèfon

CODI MORSE

El procés tecnològic de la comunicació

Emissor: origen de l'informació
Missatge: conté dades o l'informació
Codi: conjunt de símbols que representen la informació
Canal: per on passa la informació
Receptor: qui rep l'informació

miércoles, 5 de mayo de 2010

Video domotica




En aquest video apareix uns exemples de robòtica industrial amb funcionament.